SATELITUL
Bun Venit!
Intrebarile sau cunostintele dumneavoastra pot conduce la buna functionare a Forumului, prin urmare va rugam sa ni le transmiteti!
Multumim.


Sat 4 All & All 4 Sat - Sit didactic necomercial
 
AcasaPortalForumInregistrareConectare

Distribuiţi
 

 XEOBOX HDCI+ 7910

In jos 
AutorMesaj
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 751
Data de inscriere : 01/02/2016

XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitimeJoi Feb 04, 2016 4:22 pm

Am sa scriu cate ceva despre un receptor de tip "Linux exotic", modern, de tipul decodoarelor conectate: XEOBOX HDCI+ 7910.
Din seria acestor receptoare produse de firma franceza XEOFIX aceiasi descriere s-ar potrivii si pt fratele lui mai mare XEOBOX HDCI+ 8200.

XEOBOX HDCI+ 7910 Xeobox10

Spre deosebire de 8200, acesta are 1 singur tuner satelit, 2 lectoare de card (Conax 7, deci ok pt Focus, dupa cum vedeti din imaginea de mai jos functioneaza perfect si sistemul Smart Wi) si 2 amplasamente CI+ (foarte important acest CI+ spre deosebire de majoritatea decodoarelor care folosesc CI, deci CI+ este noua generatie de CI folosita sau mai bine zis impusa si la televizoarele noi, care pot utiliza Camuri de genul TNT SAT, FRANSAT, TIVU SAT, BIS TV etc, deci Camurile si sistemele de criptare cu protectie ridicata de ultima ora, folosita si de UPC Ro din 2012 daca nu ma insel).
Nu am sa mai descriu conectica acestui aparat pt ca majoritatea dintre noi o deducem uitandu-ne la poza aparatului, dar am sa amintesc doar ca decodorul se bazeaza pe un sistem Linux, dublu afisaj Display HD si SD simultan, subtitrare si teletext, pe partea audio regasim MPEG-1 Layer I/II, PCM downmix, IEC958, SPDIF, Dolby 5.1 channel, Dolby downmix 2 channel, Dolby Prologic2, Dolby Digital Plus.
Rezolutie video Full HD 1080p, interfata HDMI cu protectie HDCP. Auto detectare Diseqc, Fastscan, Unicable...
EPG, Programare inregistrari si control de direct, Meniu in mai multe limbi, upgrade via USB, Internet sau cablu RS232.
USB 2.0 fata si spate, suporta Fat si NTFS, fisiere XDIV, MKV, MPEG4, AVCHD etc. Se poate cupla WIFI via USB, are DLNA si este compatibil HBBTV (pt a vedea ce este HBBTV vezi video:


Daca aveti vre-o problema si lucrurile nu se deruleaza cum ati dorit atunci procedati astfel:
Stingeti decodorul din intreruptorul din spatele aparatului.
Bagati stikul USB in priza USB a receptorului;
Apasati mai indelungat pe butonul CH+ din fatada aparatului si in acelasi timp apasati butonul de pornire din spatele aparatului.
In acest moment decodorul incepe sa incarce noul firmware si veti vedea un contor pe ecran care arata acest lucru si in acel moment luati degetul de pe butonul CH+
La sfarsitul procedurii decodorul afiseaza COMPLETE sau END.
Reporniti decodorul si totul trebuie sa intre in normal.?wmode=opaque" data-youtube-id="
Continutul cutiei:

XEOBOX HDCI+ 7910 Contin10

XEOBOX HDCI+ 7910 M210

Dupa ce il punem la treaba,
daca este conectat cu un cablu retea RJ45, dupa ce isi ia adresa IP automat, propune incarcarea a diferite chestii printre care si o lista de canale recenta.
Interfata meniului este foarte design cu butoane intr-un degradeu de culori, in relief si cu efecte 3D (stil Windows XP).

XEOBOX HDCI+ 7910 M110

Meniul se poate personaliza la fel ca la tablete sau smartfonuri adaugandu-se butoane de favorite, pagini internet, etc.
Chiar daca cautarea canalelor se face de o maniera clasica, aparatul are si o detectare automata a instalatiei (adica detecteaza ce instalatie de antena avem, simpla monobloc, multisatelit si pozitia ocupata de Diseqc si le seteaza automat).
Tot la acest capitol la care se prezinta destul de bine, are in meniu si functia "EasyFind" care impreuna cu un LNB de tip "EasyFind" ne poate face viata usoara la instalarea unei antene (despre acest subiect am scris AICI )

XEOBOX HDCI+ 7910 Efind10

Daca scotocim putin prin meniu vom descoperii si un sub-meniu de Download de unde putem incarca:
- liste de canale predefinite (Fransat, Bis, etc);
- fisiere de upgrade firmware cu explicatiile schimbarilor aduse de acestea;
- upgrade de module (internet radio, internet tv etc);
- liste de radio internet; etc...
Multi dintre noi cand auzim ca un aparat este dotat cu sistem Linux, dam in balbaiala si ne imaginam ca trebuie sa tragem pinguinul de coada pana invatam ceva, dar acest receptor dovedeste contrariul, avand o interfata utilizator simpla si ergonomica, cu efecte de zoom atunci cand alegem un canal, cu butoane cu afisaj in culori degradé si contur metalic. La acest decodor Linuxul este sinonim de evolutie, cu ajutorul lui avand posibilitatea bransarii de tastaturi, mouse USB, suporturi Wifi, 3G sau chiar TNT USB sau DVD USB.
Consumul receptorului pornit nu depaseste mai mult de 16 W (chiar daca constructorul anunta pana la 30W), in stand by normal 7.3 W si in stand by profund 0.5 W, dar iesirea aparatului din aceasta stare profunda este destul de greoaie (> de 1 min.)
Hardurile externe cuplate la aparat se pun in stand by odata cu aparatul (un hard de 1To consuma 6.8W in functionare si 2.7W in veghe).
Tunerul este destul de sensibil (eficient si pt antenele plate) iar calitatea imaginii foarte buna atat in SD si mai ales in HD.
Meniul este intuitiv in stilul Smartfonurilor cu butoane destul de clare, cautarea canalelor este dinamica si se face in timp real la fiecare litera selectata propune deja canalul care incepe cu acea (acele) litera/e.
Timpul de raspuns la zaping este de aprox 2 sec pt canalele criptate cu un modul PCMCIA SMIT DUAL ACS 3.0 (in prezent livrat in cadou la achizitionarea receptorului, Viacces care se vede-n poza din Continut).
Manualul (din pacate in franceza, dar exista pe situl lor la incarcare si o varianta in engleza) este destul de explicit in cele 55 de pagini bine ilustrate cu explicatii clare
Decodorul se poate accesa de la orice calculator conectat in reteaua locala si o data cu aceasta se pot accesa fisierele gazduite pe perifericele de stocaj cuplate prin USB, fisierele de parametrare a receptorului (pt cei mai experimentati), la fisierele inregistrarilor facute, etc.
Receptorul este dotat deasemeni cu un browser internet si da acces la Internet Tv si Radio Internet (dar browserul este cam lent si dificil de manevrat cu ajutorul telecomandei), dar evident ca se pot cupla tastaturi si mousuri externe pt o navigatie usoara. Ramane inregistrat un istoric de navigatie pe Net deci putem accesa siturile mai repede.
Exista posibilitatea de a avea Meteo din orasele dorite, se poate deschide si Google Map in navigator, are flux RSS, Facebook, Youporn (vorba lui Nicu, ca altfel nu se cumpara, hi, hi) etc, etc
Se pot face tot felul de reglaje de tip "gadget" (lumina butonului frontal de stand-by, rosie, albastra... folosirea telecomandei si pt televizor sau DVD, lista de canale afisaza si programul in curs intr-o fereastra mai mica, un EPG destul de elaborat, etc etc.
Receptorul dispune de un mod client DLNA care-i permite sa se conecteze la orice server DLNA, si se pot accesa fisiere video, muzicale sau foto din reteaua voastra.
Totodata decodorul are si server DLNA, ceea ce permite sa scoata in reteaua voastra interna toate inregistrarile facute, accesibile chiar si cu ajutorul unui Iphone (cu ajutorul aplicatiei AcePlayer).
Lectorul aparatului poate citii fisierele Divx, MKV, MPEG4, avand integrat si un lector XBMC care poate reda majoritatea formatelor de fisiere audio, afisa imagini provenite de la surse virtuale printre care CD, DVD, harduri USB, reteaua locala. Se poate conecta la Internet Movie Database sau CDDB pentru a recupera informatii despre muzica sau video.
XBMC ofera posibilitatea vizualizarii fisierelor video in streaming sau a ascultarii posturilor de radio pe internet, in primul rand cele ale serviciului Shoutcast si Last fm.
Practic XMBC este sub forma de Plugins integrat cam de forma ACEASTA
Receptorul face un timeshift in permanenta de 15 - 120 minute, ceea ce inseamna ca este posibil in orice moment sa reluam din urma o emisiune pe care o urmaream (bineinteles ca trebuie sa fie bransat un suport de stocaj pt aceasta, hard sau stik USB).
Aceasta optiune (automata din oficiu) se poate dezactiva si trece pe manual. In acelasi timp se poate face si o inregistrare simultana in paralel cu TimeShift.
Aparatul accepta harduri in format FAT sau NTFS. Se pot face 3 inregistrari simultane plus un canal la care ne uitam in acelasi timp (chiar un al 2lea canal in PIP).
Are acces in lectura si scriere la hardurile din reteaua locala (NAS) sau la dosarele partajate din Windows.
Cateva aspecte negative ca sa nu se creada ca are numai plusuri:
- trebuie sa aiba introdus un stik USB in timpul upgrade (chestie de memorie)(deci trebuie rfuzat un upgrade automat pe Net daca nu este introdus un suport de stocaj in decodor);
- placa retea este de 100 Mbits/s (ar fi putut sa-i bage una de 1 Gbit/s pt a grabii transferurile de fisiere video mai voluminoase);
- in Youtube si Google Maps nu se pot folosii conturile utilizator;
- navigator internet lent si dificil de utilizat cu telecomanda;
- memorie cam limitata (de asta-i nevoie de un stik USB bransat in permanenta).
As mai amintii ca suportul tehnic este foarte bun, apar firmware destul de des pe situl constructorului, care aduc imbunatatiri in permanenta aparatului.

O prezentare a gamei Xeobox din care nu facea parte cel descris mai sus deoarece este ultimul nascut al familiei Xeofix AICI dar care ilustreaza cele descrise de mine mai sus.

Cum facem Upgrade la receptor:
Pt aceasta sunt 2 metode:
1. Direct pe Net cu decodorul;
2. Cu ajutorul unui stik USB. (cel mai recomandat)

1. Cand decodorul cuplat la Net detecteaza un nou firmware (FTP, MyXeobox) afiseaza un mesaj "Firmware nou detectat". Atunci aveti posibilitatea instalarii imediate sau a instalari la urmatoarea pornire a decodorului.
In cazul acesta trebuie bagat un stik USN in priza USB a receptorului si apoi facut upgrade cu noul firmware. Pe durata upgrade nu faceti nicio comanda sau manevra cu receptorul ca riscati sa-l blocati.
2. A doua metoda este sa incarcati ultimul firmware de pe situl fabricantului sa extrageti fisierul zipat cu extensia .IRD si sa-l inregistrati pe stikul USB (de preferinta formatat).
Bagati stikul USB in decodor si lasati-l sa incarce firmware (vezi video AICI )


Daca aveti vre-o problema si lucrurile nu se deruleaza cum ati dorit atunci procedati astfel:
Stingeti decodorul din intreruptorul din spatele aparatului.
Bagati stikul USB in priza USB a receptorului;
Apasati mai indelungat pe butonul CH+ din fatada aparatului si in acelasi timp apasati butonul de pornire din spatele aparatului.
In acest moment decodorul incepe sa incarce noul firmware si veti vedea un contor pe ecran care arata acest lucru si in acel moment luati degetul de pe butonul CH+
La sfarsitul procedurii decodorul afiseaza COMPLETE sau END.
Reporniti decodorul si totul trebuie sa intre in normal.

Un video cu MENIUL aparatului il puteti viziona mai jos:

Sus In jos
gy_k1984Mesaje : 1
Data de inscriere : 05/03/2016

XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: Re: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitimeVin Apr 22, 2016 8:56 pm

Mi se pare un receptor interesant.
Te rog imi scri si mie de unde l-ai cumparat si cat a costat.
Multumesc
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 751
Data de inscriere : 01/02/2016

XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: Re: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitimeSam Apr 23, 2016 10:57 am

gy_k1984 a scris:
Mi se pare un receptor interesant.
Te rog imi scri si mie de unde l-ai cumparat si cat a costat.
Multumesc

Este un receptor f interesant daca il folosesti cu un CAM CI+ si/sau card oficial, imagine impecabila la fel si sunet, tuner bun si optiuni ok.
Chiar daca este un aparat cu Linux ca sa poti sa-l transformi intr-unul care stie sa faca si altceva decat ceea ce a fost plamadit in softul original trebuie sa ai suficiente cunostinte in domeniu si sa mai si gasesti un soft adaptabil ceea ce nu va fi usor.
de cumparat bagi pe net numele lui si iti va aparea pe Amazon sau pe la magazine online prin Franta, tara lui de origine.
Sus In jos
ciupiMesaje : 2
Data de inscriere : 27/10/2016

XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: Re: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitimeJoi Oct 27, 2016 7:29 pm

Din prezentarea pe care o faceti la acest receptor XEOBOX HDCI se pare ca are acelasi meniu ca la Optibox Raptor cu exceptia porturilor usb.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 751
Data de inscriere : 01/02/2016

XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: Re: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitimeVin Oct 28, 2016 10:22 am

tot ce se poate
Sus In jos
Continut sponsorizat
XEOBOX HDCI+ 7910 Empty
MesajSubiect: Re: XEOBOX HDCI+ 7910   XEOBOX HDCI+ 7910 Icon_minitime

Sus In jos
 
XEOBOX HDCI+ 7910
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SATELITUL :: SATELIT :: RECEPTOARE HD - UHD-
Mergi direct la: