SATELITUL
Bun Venit!
Intrebarile sau cunostintele dumneavoastra pot conduce la buna functionare a Forumului, prin urmare va rugam sa ni le transmiteti!
Multumim.
SATELITUL
Bun Venit!
Intrebarile sau cunostintele dumneavoastra pot conduce la buna functionare a Forumului, prin urmare va rugam sa ni le transmiteti!
Multumim.
SATELITUL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Sat 4 All & All 4 Sat - Sit didactic necomercial
 
AcasaPortalForumÎnregistrareConectare

 

 ATLAS 200s HD

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeJoi Feb 04, 2016 5:18 pm

ATLAS 200s HD Fata10

ATLAS 200s HD Spate10

Un nou nascut al familiei Atlas si-a facut aparitia pe piata deja saturata a decodoarelor, ATLAS 200s HD, un aparat care are toate atuurile pentru a seduce cumparatorul care nu doreste o investitie uriasa dar vrea sa beneficieze de serviciile IKS sau SKS pentru a urmarii o gramada de programe.
Baza acestui concept a fost simplicitatea de utilizare si pretul abordabil tuturor bugetelor, pentru un rezultat mai mult decat bun. De fapt Atlas 200s HD este un Atlas 100 HD "boosted" caruia i s-au adaugat 128Mb de memorie in plus (total 256Mb), o functionalitate Wifi (cu o antena wifi la spatele aparatului), un tuner satelit mai sensibil dar si un al doilea tuner destinat sistemului "dongle" (sistem foarte eficient acolo unde nu exista o conectie Net, pt recuperarea informatiilor necesare SCS via satelit).
Telecomanda este mai mica, mai simplista si mai eficienta fata de cea a Atlasului 100HD si nu se poate folosii si pt acesta din urma. Din punct de vedere al conecticelor este identic cu Atlasul 100HD. Punctul forte, asupra caruia as vrea sa insist putin este softul acestui aparat developat de echipa K.Y.N.G. care face diferenta in comparatie cu multe alte decodoare de pe piata, dupa cum aminteam in nenumarate randuri, "degeaba ai un aparat ultramodern, daca nu ai un soft pe masura".
Aceasta parte software care beneficiaza de toata experienta implementarilor anterioare facute pentru Atlasul 100 (nu mai putin de 117 upgrade intr-un an), de fapt baza acestuia fiind platforma fratelui sau mai mic bazata pe acelasi Meniu mai putin partea "Dongle", ofera utilizatorului simplicitate in configurare si posibilitatea utilizarii aparatului in: dongle intern sau dongle extern, servers gratuit (4 la numar), cline, EMU, server, carduri OFF, toate acestea functionand impreuna in acelasi timp (printre putinele receptoare care reusesc acest lucru fara sa blocheze).
Daca aveti nevoie de un aparat relativ ieftin pe care sa-l bransati la priza de curent si antena satelit si apoi sa vedeti ce doriti fara sa fiti dependenti de linii, prieteni, cunostiinte in domeniu si alte chestii acesta va poate fii de folos, daca aveti nevoie de multimedia, sau lucruri mai sofisticate atunci trebuie sa va indreptati spre alta aparatura.
Tunerul destinat pentru dongle poate fii parametrat cu ajutorul Disecq (deoarece sunt frecvente pe vre-o 3-4 sateliti pt asta). Aparatul ofera in Meniu si posibilitatea parametrarii protocolului cccam si newcamd, iar cardurile OFF functioneaza foarte bine (Fransat, TNTsat, Focus, etc etc).
Daca cautati dotarile multimedia acest aparat nu este ce va trebuie, cu toate ca se pot inregistra programele pe un suport USB extern, gereaza fisierele MP3 sau BMP pentru foto, el nu a fost conceput pentru asa ceva.
Pentru moment aparatul se vinde pe piata algeri_ana la preturi foarte variabile de ordinul a 80 pana la 110€ si pe piata spaniola la aproximativ 140€ -150€ (transportul inclus) fiind pt moment putin supraevaluat pt ca este nou si foarte cautat.
Daca ar fii sa dau o nota pentru acest aparat decizia mea ar fii foarte influentata de cele 4 servere gratuite fara limita in timp (pentru atat cat vor dura), sistemul dongle, optiunile de CS si corelarea mai multor sisteme care sa lucreze impreuna, simplicitatea utilizarii aparatului si nu in ultimul rand softului si programelor anexa (liste favorite, logo, flash, etc) cu multitudinea de corectari de buguri si eventuale probleme (upgrade, nu intotdeauna din cauza aparatului dar mai ales a sschimbarilor curente facute de furnizori pt sistemele de criptaj, securitate, s.a.m.d.).
P.S. tot de ce aveti nevoie se gasesc AICI

Ca sa raspund la o intrebare adresata frecvent: pe ce frecvente se regleaza Dongle am sa explic in cateva cuvinte acest sistem al Atlasului 200 HD.
In primul rand am sa precizez cateva lucruri despre acest Dongle (al Atlasului 200 HD bineinteles). Dupa cum aminteam mai sus Atlasul are 2 tunere: LNB1, pentru a primii semnalul de pe frecventele pe care zapam si LNB2, destinat NUMAI pentru Dongle.
Pentru aceasta este nevoie de 2 cabluri coaxiale cuplate la parabole si 2 LNBuri (eventual o parabola multi-satelit cu LNBuri distincte pt Programe si pt Dongle, sau LNBuri Twin, Quad, sau Octo la care o iesire este destinata numai pt Dongle.
Se poate folosii si un DisecQ cu mai multe iesiri pt mai multi sateliti destinati pt Dongle. Ca sa ne dam seama cum functioneaza acest Dongle Atlas, trebuie sa stim de la inceput ca echipa Kyng care face softul acestui aparat este singura la ora actuala care dispune de 3 servere pe trei sateliti, AB1, AB3, si Nilesat care lucreaza numai pt decodoarele proprii.
Satelitii pt Dongle sunt: Eutelsat W3 (Eutelsat 7A) la 7°E, Eutelsat W6 (Eutelsat 21B) la 21.6°E, Atlantic Bird 3 (Eutelsat 5 West A) la 5°W, Atlantic Bird 1 (Eutelsat 12 West A) la 12.5°W, Nilesat la 7°W.
Tunerul 2 pt Dongle primeste date incontinuu de pe unul din acesti sateliti (chei) pt a le transmite programelor ce trebuiesc decodate cu tunerul 1, deci lucreaza in tandem. Pentru a avea o eficacitate cat mai buna semnalul pe care-l receptioneaza acest tuner trebuie sa fie cat mai mare, deci antena trebuie sa fie foarte bine orientata spre satelitul (i) respectiv.
Configuratia sistemului Dongle nu este mai grea decat configuratia unui tuner pt receptia programelor si se face in felul urmator:
- MENIU - Cautare Canale - Configurare Tunere - aici se alege Tuner satelit 2 - apoi se alege satelitul (i) dorit(i) pt Dongle (sau cu ajutorul unui DisecQ destinat numai pt Dongle) de exemplu AB1 (printre cei mai recomandati) - la Activitatea Satelitului alegeti ACTIVA (Nu importa frecventa pe care reglati tunerul) - EXIT si SAVE dupa care buton Verde pt a activa Dongle.
Imediat se va vedea in casuta de jos activitatea Dongle, cate canale se pot receptiona, Puterea semnalului si calitatea acestuia (f f important sa aveti un semnal si o calitate buna).
Apoi reglam PRIORITATILE de acces al decodorului (lista Prio): MENU - Controlul Acesului - Ordinea Prio a controlului de acces - si aici alegem primul EMU apoi al 2lea Dongle si apoi celelalte variante daca mai este nevoie (card, observati ca nu am spus Free Servers si nici Serveur distant pt ca asta ar implica sa fie conectat la internet decodorul RJ45 sau Wifi si daca ar fii cazul atunci trebuie stiut ca conectia prin internet este mai buna decat sistemul Dongle, e logic nu? pt ca sistemul Dongle depinde de puterea si calitatea semnalului care este diferit de la caz la caz si poate fii influentat din tot felul de cauze)
Partea buna ar fii ca se poate folosii acolo unde nu exista Internet, iar acest sistem nu este influentat de numarul de utilizatori care se cupleaza in acelasi timp pe acelasi server.
Acum daca am dat explicatiile astea va dati seama ca frecventele serverelor pt Dongle in special cele private ale Atlasului, nu sunt publice, ele fiind inregistrate in softul aparatului si nici nu este nevoie de ele pt a parametra acest sistem la receptorul respectiv.
Mai as adauga ca Atlasul 100 HD nu are aceasta optiune de Dongle integrat dar se poate cupla in Dongle folosind Twin Protocol cuplat cu alt receptor care cunoaste acest protocol Twin si care a fost parametrat special pt Dongle.

Cum in ultima perioada am avut multe intrebari despre sistemul Dongle al Atlasului am sa incerc sa lamuresc acest aspect mai pe intelesul tuturor.
In primul rand reamintesc ca acest sistem se realizeaza cu ajutorul a 2 cabluri coax de antena separate (sau 1 cablu si folosirea unui Staker - Destaker), cu 2 antene separate sau eventual cu un LNB pe o antena multi-satelit dedicata special pt al 2lea Tuner cel de Dongle in cazul nostru.
Dupa ce am reglat antena pe satelitul Eutelsat 12,5°W spre exemplu pe o frecventa cu program Free to air (KTO 11408V 27500 3/4) si avem semnal bun (in cazul meu pe o antena de 60cm am 75% calitate)

ATLAS 200s HD 110

tragem deci cablu separat la Tuner 2 pt Dongle (negru cu rosu in poza)(nu trebuie sa depaseasca o lungime de max. 40m pt ca semnalul trebuie sa fie cat mai puternic pt dongle) si cel pt satelit(i) (cel alb in poza) la Tuner 1.
cum facem reglajele in decodorul Atlas din:
MENIU dupa cum se vede din imagini:

ATLAS 200s HD 1a10 ATLAS 200s HD 2_bmp10 ATLAS 200s HD 3_bmp10 ATLAS 200s HD 4_bmp10

Daca aveti mai multi sateliti pt programe reglati la Tuner 1 porturile Diseqc (trebuie stiut ca pt Diseqc1.1 DTH la Atlas porturile cresc din 4 in 4, adica spre ex. Astra = 1; Hotbird = 5; Thor = 9 etc etc. dar nu si pt Diseqc 1.0 care sunt 1, 2, 3, 4.)
Acestea fiind reglajele dupa ce pornim decodorul apasam butonul ALBASTRU al telecomenzii si avem fereastra care se vede in imaginea de mai jos de unde activam cu butonul VERDE al telecomenzii "Int.Dongle" de pe satelitul Atlantic Bird 1-12.5°W, Free serverele (sau alte cccamuri) le dezactivam ca nu mai avem nevoie de ele cum nu folosim IKS si folosim SKS.

ATLAS 200s HD 5_bmp10

iar rezultatul se vede in poza de mai jos ca aparatul foloseste Dongle:

ATLAS 200s HD 6_bmp10

EDITORUL DE CANALE KYNG

Am sa scriu cateva cuvinte despre Editorul de Canale Kyng, un program poate printre cele mai bune la acest capitol, cu ajutorul caruia putem face rapid o scanare a programelor satelit fara sa avem nevoie de decodor, o organizare a acestora in liste de favoriti (10 la numar), o verificare a datelor in dublu sau a celor corupte si la stergerea lor si de ce nu in ultimul timp a putea inrgistra aceste date si in alte formate folositoare altor decodoare cu extensia XML sau INI. (pt cei care stiu sa le utilizeze apoi in decodoarele lor)
Dupa ce am deschis programul apasam pe FILE - NEW EMPTY FILE si ne apare fereastra dedicata acestei operatiuni unde facem OK (lasand By default).

ATLAS 200s HD 111 ATLAS 200s HD Captur10

si avem un fisier gol dar cu satelitii deja inregistrati in partea stanga a ecranului:

ATLAS 200s HD Captur11

apasam din nou FILE - UPDATE DATA FROM INTERNET se deschide o fereastra in care putem alege mai multe optiuni (se poate lasa Par Default) (tot aici se pot bifa casutele pt inregistrarea fisierului in format XML sau INI)

ATLAS 200s HD Captur12

apasam pe NEXT si apare o ferastra cu sateliti unde putem bifa pe aceia care dorim sa fie scanati de programe:

ATLAS 200s HD Captur13

avem rabdare sa scaneze programele satelitilor doriti (aici depinde de cati sateliti dorim sa fie scanati dar timpul este oricum mai mic decat am fi facut-o pe decodor, ca sa nu spun ca poate nu avem antena dirijata pe vre-un satelit din lista ca s-o putem face de pe decodor dar asa se face automat de pe Net)

ATLAS 200s HD Captur14

la sfarsitul procesului de scanare vedem deja toate programele de pe satelitii bifati ca sunt in fereastra din mijloc iar daca apasam pe numele unui satelit in stanga va afisa numai prograleme acestuia in mijloc:

ATLAS 200s HD Captur15

dupa ce avem aceste programe ne putem ocupa de Listele de favoriti, apasand clik dreapta pe Favorites (de la 1 la 10) unde putem sa redenumim Favoriti sa adaugam, sa stergem, sa deplasam, sa facem toate operatiunile necesare formarii listelor de favoriti:

ATLAS 200s HD Captur10

cand selectionam un program din fereastra din mijloc si facem clik dreapta pe el avem o gramada de optiuni ce putem face cu acel program, foarte usor de introdus in lista de favoriti dar totodata se poate si baga in favoriti prin Drag&Drop:

ATLAS 200s HD Clipbo10

o optiune foarte interesanta este: TOOLS - OPTIMISE and Verify all data (tasta F6) care verifica integritatea datelor, programelor si sterge automat dublurile sau programele ale caror frecvente nu mai sunt bune, si alte optiuni dupa cum se vede din imagine:

ATLAS 200s HD Captur16

dupa ce avem toate datele corect, Listele de fav facute, inregistram, (pt atlas hd in format KCF din FILE pt SD format U2C) pe un stick USB si transferam pe Decodor cu stikul bagat desigur din Meniu - Restaurare de date - Sateliti transponderi, canale ...
P.S. programul se poate lua de AICI .
Pentru a fi mai usor de inteles programul KACE pt cei care nu vor sa trauca din alta limba am facut un fisier XML pe care-l puteti lua de AICI pt limba româna.
din cate ati observat odata cu inregistrarea programului si executarea lui se creaza automat un dosar numit LanguageHD unde se va inregistra din oficiu un fisier intitulat English.XML care trebuie inlocuit cu fisierul Romanian.XML din linkul dat anterior, pe care-l redenumiti English.XML ca sa nu fie necesar de fiecare data cand schimbati limba sa reincarcati fisierul de limba româna.

Cum softurile Kyng se schimba destul de des verificati daca aveti ultima varianta si incarcati-o numai de AICI pt a nu avea probleme.


Ultima editare efectuata de catre antenutze in Mar Mar 01, 2016 10:50 am, editata de 1 ori
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeSam Feb 06, 2016 8:02 pm

Tuto Atlas 200s HD

NOTA: In primul rand am sa incep acest Tuto prin a repeta ca trebuie luat soft sau alte programe pentru acest aparat NUMAI de pe situl celor de la Kyng, pentru a nu risca sa stricati aparatul ireversibil.
Adresa din poza de mai jos, verificati inainte de a incarca ceva:
ATLAS 200s HD K210¨center]

Am sa incep cu Telecomanda aparatului care ofera optiunile de care avem nevoie pentru a stapanii cu bine receptorul:

[center]ATLAS 200s HD Tecom10

Primul buton Rosu de sus din stanga, dar si butonul Mute nu mai trebuiesc explicate deoarece se inteleg.
Butonul ROSU din randul urmator, in folosinta normala (deci apasand pe el, fara a fi in vre-un Meniu) face ca aparatul sa Rebooteze, operatiune importanta in cazul unor blocaje sau a prea multor Freeze a programelor sau necuplarii la serverele free.
Butonul VERDE serveste la Teletext, din butonul Galben se pot schimba programele din Listele de Favoriti.
Butonul albaastru este f important, prin apasarea lui avem acces la Informatiile de Sharing:
ATLAS 200s HD Sha_bm10

Din butonul verde al Telecomandei activam/dezactivam serverele. Cand suntem pe KYNG -Free Server Nr.1 si apasam OK din telecomanda se schimba serverul (implementat cu 1), apoi EXIT si se apasa DA.
Urmatoarele 2 randuri de butoan servesc pentru Video Inregistrate. Cand se apasa I> apare pe ecran Lista cu Video inregistrate pe USB sau Hard extern (daca este vre-unul cuplat la aparat).
Daca suntem pe un Canal si apasam butonul Rosu de pe acest rand incepe inregistrarea si cu butonul ■ se opreste inregistrarea.
Butonul FAV aduce pe ecran Favoritii inregistrati in aparat. Freeze, Blocheaza imaginea pe ecran, iar Sleep activeaza minuteria de veghe.
Butonul TVR aduce pe ecran Lista Totala a Programelor din aparat, de pe toti satelitii iar inca o apasare aduce Lista generala de Radio.
Meniu, afiseaza Meniul (dar am sa revin cu o descriere mai amanuntita apoi), iar EXIT iese din orice comanda sau Meniu.
Din sagetile din partea rotunda din mijloc se poate diminua/marii Volumul (cele laterale dreapta/stanga) sau schimba programele (cele sus/jos) dar si navigarea in Meniu. OK este un fel de validare a comenzilor anterioare.
SAT aduce pe ecran satelitii care au fost scanati si programele lor aferente. BACK revine la programul sau comanda anterioara.
Butoanele VOL si CH inutil de explicat. INF afiseaza Informatii despre canalul de pe ecran, EPG afiseaza o descriere a programului in curs si o a 2a apasare a programelor viitoare.
Butoanele Numerotate servesc la gasirea unui canal mai rapid da si pt scriere in Meniu pt diferite optiuni.
Butonul FUNCT 1 serveste pt a face COPII de ecran (evident trebuie sa fie un suport de stocare introdus in portul USB).
Butonul STREAM serveste la Schimbarea limbii la Sub-Titluri sau eventual a pistei Audio:
ATLAS 200s HD S_t_bm10

Sa descriu putin MENIUL PRINCIPAL al aparatului:

ATLAS 200s HD Menu_b10

In Parametrii Sistem sunt configurarile generale:
In Parametrii Regionali se schimba LIMBA Meniului si se selectioneaza TARA, Longitudinea si Latitudinea, (date folositoare la Reglajul Antenei cu Motor).
Parametrii Audio/Video (1080P, 16:9, Plin Ecran, PCM, PCM, Auto), Reglajul Ecranului (50, 50, 50), Parametrii Sistem (Pass 1234), Parametrii afisajului (lasati ce apare din oficiu), Parametrii Diversi (sus, Non, Aprins, Afiseaza ora, si CEC su HDMI pune pe DA ca sa se aprinda odata cu Tvul din telecomanda receptorului si sa se stinga odata cu Tvul din telecomanda Tvului)
Parametrii Retelei (f important) unde se alege Eth0 pentru retea LAN sau Wifi. La Parametrii Retea daca este pe LAN trebuie sa fie la DHCP - Activ si la Mode DNS - AUTO. La wifi se scaneaza reteaua Wifi prin butonul Verde apoi se alege Numele retelei voastre dupa care se configureaza cu parola respectiva (daca e retea securizata).
Reinitializare - se cere Parola (1234) apoi sunt mai multe optiuni de Reinitializare, ultima find cea generala de uzina.

Configurarea Tunerelor: Tuner satelit 1 (pentru canalele satelit) Pt 1 satelit fara reglaj in afara de satelitul dorit, la Activitatea satelitului - Activa in rest din oficiu.
Pt 2 pana la 4 sateliti Tipul Instalatiei este DiSEqC 1.0 si apoi se alege porturile Diseqc in functie de cum sunt legati de la LNBuri la Diseqcul antenei.
Pt mai mult de 4 sateliti Tipul Instalatiei este DiSEqC 1.1 DTH si dupa cum am mai explicat Port Diseqc pt satelitul 1 este 1 dar pt satelitul 2 este 5 si pt 3 este 9 s.a.m.d. implementat de fiecare data cu 4.

ATLAS 200s HD Diseqc10

Pt Insatlatie UNICABLU trebuie ales ca in poza de mai jos DiSEqC 1.1 SMATV dar completat si la Canal IF de la 1 la 7 (depinde de cate decodoare folositi), dar si la Frecventa Intermediara in functie de frecventele suportate de LNB (vezi putin frecvente in Threadul de antene colective de la partea de Unicablu)

ATLAS 200s HD Uni_bm10

sau reglarea antenei motorizate DiSEqC 1.2:

ATLAS 200s HD Motor_10

Pt Reglarea TUNER 2 care este pt DONGLE, vezi explicatiile date mai sus in primul Thread.

Apoi putem trece la Scanarea programelor satelit din Meniul Cautare canale satelit (unde putem alege o scanare noua sau numai o actualizare a canalelor care au aparut intre timp).

ATLAS 200s HD Cautar10

sau la scanarea pe un singur TP:

ATLAS 200s HD Stp_bm10

Se pot adauga sateliti dar si TPuri in plus (eventual cei noi care nu sunt in Lista de TPuri inregistrata) Buton Verde apoi se scriu datele la Frecventa si Debit cu ajutorul cifrelor telecomenzii:

ATLAS 200s HD Tpnou_10

Dupa scanarea totala se pot face Listele de Favoriti cu ajutorul Programului descris mai sus (KACE) dar si cu ajutorul Telecomandei.

Aici as vrea sa precizez ca eu dupa ce am toate canalele scanate incep sa le descid la la primul la ultimul si sa scriu pe un caiet pe cele care vreau sa le retin pt Favoriti, notand Numarul de ordine al canalului, cum se numeste si in ce Lista vreau sa apara. (Exemplu: Nr. 5 ARTE de pe Astra la Favoritii DOCUMENTARE, Nr.75 SPORT1 la favoritii SPORT etc etc)
Apoi cu telecomanda din Meniu - Gestiunea Canalelor - Editor de Canale aleg canalul dorit fac OK sa se bifeze apoi Butonul Rosu de la Telcomanda (care inseamna Meniu de Actiuni) si aleg la ce lista de Favoriti il adaug si tot asa pana la capat.
Apoi ca sa le ordonez in Favoriti Meniu - Gestiunea Canalelor - Editor de Favoriti si aici puteti deplasa sterge etc in interiorul Listelor de favoriti (care se schimba apasand succesiv FAV pana veniti pe cea dorita)

NOTA IMPORTANTA: Cand sunteti intr-un Meniu sau Sub-Meniu cititi cu atentie optiunile pe care vi le ofera Butoanele colorate ale telecomenzii deoarece cu ajutorul lor puteti face o gramada de operatiuni.

ATLAS 200s HD Edit_b10

Voi continua.

Sus In jos
luciand1956Mesaje : 7
Data de inscriere : 05/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeDum Feb 07, 2016 5:47 pm

Toate informatiile referitoate la receptorul Atlas 200s sunt binevenite.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeDum Feb 07, 2016 6:05 pm

In Meniu la Utilitarele perifericelor de stocaj aveti posibilitatea de a formata un stik USB, o optiune f utila deoarece cu ajutorul acesteia se pot formata unele Stikuri USB care practic NU se pot formata in Windows.
Cu alte cuvinte am intalnit cazuri cand in Windows aparea ca find stricat stikul USB si nu mai se putea recupera si cu ajutorul acestui utilitar din Atlas a putut fi formatat si recuperat acesta.
ATLAS 200s HD Formu_10
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeDum Feb 07, 2016 7:04 pm

Am sa fac un mini-tuto cu ce trebuie facut dupa achizitionarea unui Atlas 200s pentru a putea fi folosit in conditii bune acest aparat.
In primul rand trebuie stiut ca este un aparat care se preteaza f bine cu transferul de fisiere de pe un stik USB si pot afirma ca NICIODATA nu am avut vre-o problema indiferent de transferul facut, evident daca sunt respectate cum trebuie procedurile.
Pe un stik USB gol si formatat in FAT32 incarcati ultimul software luat NUMAI de unde aminteam mai sus. Acest fisier va avea terminatia .KUF
Totodata se poate incarca si un fisier cu terminatia .KCF (adica o Lista de Canale) dupa ce in prealabil ati facut-o cu ajutorul programului KACE dupa cum am explicat mai sus.
Trecem la procedura de actualizare a softului astfel:

NOTA: am sa scriu pt Meniul in Engleza.
Cu stikul USB introdus in aparat il pornim apoi apasam MENIU - Restore/Update Data - Update Firmware apasam OK si apare o fereastra cu fisierele de pe stikul USB (un fel de Explrator de Fisiere) unde apasam iarasi OK si continutul stikului USB din partea dreapta va trece in partea stanga (dupa cum privim ecranul)
aici cu ajutorul sagetilor din Telecomanda alegem fisierul incarcat, cel cu extensia .KUF si facem OK si vom vedea cum bara de progresie GALBENA va inainta pana cand la sfarsit aparatul se ve stinge si va repornii.

ATLAS 200s HD Maj_bm10
ATLAS 200s HD Ok10

Acum ca softul este nou putem transfera canalele cu ajutorul fisierului .KCF la fel ca mai inainte dar in loc sa alegem Update firmware alegem Update Channel/Transponders/Satellites Data
apoi OK apare aceiasi fereastra din nou OK si trec in partea stanga fisierele, alegem pe cel cu extensia .KCF si OK si le transfera apoi din nou receptorul Re-booteaza si gata acum avem soft si canale noi.
Trecem la cateva reglaje inainte ca totul sa functioneze normal:
Cuplam receptorul la Net (LAN sau WIFI): Menu - System Setting - Network Interface setting si alegem LAN (Eth0) sau WLAN (wifi) apoi inapoi la:
Network Setting si pt Eth0 la rubrica DHCP alegem Enabled si la DNS Mode alegem AUTO, apoi EXIT si YES.
Pt Wlan scanam reteaua cu butonul Verde apoi alegi pe cea a ta dupa care parametrezi protectia prin Passul retelei si Exit YES.

Acum activam unul dintre serverele free sau eventual Dongle: MenU - Conditional Acces - Ethernet Client Mode mergi cu sageata telecomenzii pe Dongle sau pe KYNG (depinde pe ce va functiona aparatul) si apesi butonul Verde sa activezi serverul.
(daca aveti alte servere tot aici se introduc in aparat apasand pa Empty si apoi completand datele necesare cu ajutorul butoanelor telecomenzii. aici atentie la ce scrie in fereastra de text pt a avea toate optiunile necesare. La sfarsit se activeaza aceste servere externe tot cu butonul verde)
NOTA: cand un server sau eventual Dongle este activat el trebuie sa aiba culoarea Verde in fereastra de Informatii (butonul albastru al telecomenzii).
Apoi fixam Ordinea Prioritatilor de decriptare, adica indicam aparatului c trebuie sa caute in primul rand pt o decodare mai rapida. Aici depinde de sistemul folosit, Fre Servere sau Dongle sau eventual Card Oficial.
Menu - Conditional Acces - Priority Order si aici alegem in TOATE CAZURILE la 1. Emulator apoi la 2. ce folosim prioritar, Free Server sau Dongle sau eventual Smart Card, apoi la 3. Remote Server (daca folosim si alte servere distante)...
apoi Exit fereastra de confirmare YES si gata aparatul este perfect reglat si functional, putem trece la operatiunea descrisa mai sus pt Listele de Favoriti.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeLun Feb 08, 2016 11:01 am

Sa vedem cum se fac inregistrarile datelor, pt ca niciodata nu se stie ce poate intervenii si a incepe o Lista de Favoriti de la inceput nu este un lucru tocmai placut.
Cu un stik USB introdus in portul USB al aparatului:
Menu - Backup/Save Data - Backup Channels/Transponders/Satellites Data (pt canale si Liste Fav, sau Backup Ethernet Sharing Data pt datele de sharing, serverele distante) - in fereastra deschisa apsam butonul VERDE al telecomenzii (chiar daca in info scrie la acesta Select Folder).

ATLAS 200s HD 1_bmp10
ATLAS 200s HD 2_bmp11
ATLAS 200s HD 3_bmp11
ATLAS 200s HD 4_bmp11

Pentru Restaurarea lor se procedeaza astfel:
MENU - Restore/Update Data - Update Channels/Transponders/Datellites Data (sau eventual Ethernet sharing data) in freastra deschisa faceti OK si fisierele trec in partea din stanga apoi cu sagetile din telecomanda alegeti fisierul cu terminatia .KCF (sau eventual .KNF) si OK.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeJoi Mar 17, 2016 10:22 am

o noua varianta de software pentru Atlas 200s HD 118_v10 care corijeaza transponderul de dongle pe satelitul AB1 (12.5°W)
NOTA: reamintesc a nu se incarca software decat dupa situl KYNG mentionat mai sus
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeMar Mar 22, 2016 4:45 pm

O versiune noua de software pentru Atlas 200s, HD B120 si Atlas 100 HD, A130.
Aceste versiuni fac ca serverele sa fie alese automat de decodor in functie de numarul cel mai mic de utilizatori conectati la acel server.
Deoarece au fost unele versiuni FAKE care au s-au numit 119 este motivul pentru care sa renuntat la aceasta versiune si sa trecut direct de la 118 la 120.
Fara aceasta versiune noua de soft free serverele nu mai sunt operationale.
a se incarca numai din sectiunea "download" a sitului kyng (linkul dat la prima postare).
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeMier Apr 20, 2016 10:33 am

Actualizare noua a softului Atlas (120_2 pentru Atlas 200s HD si 130_2 pentru Atlas 100 HD) prin care se optimizeaza serverele, se corecteaza unele re-boot intempensive la unele aparate si se micsoreaza timpul de raspuns dintre aparat si servere.
A se incarca noua versiune numai de pe situl KYNG.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeMier Mai 18, 2016 3:27 pm

A aparut un nou tip de Atlas HD-200Se (spre a nu se confunda cu Atlas 200S-E care era varianta spaniola a Atlasului si nu avea antena wifi la spate ca celelalte aparate)
Deocamdata se stie ca are doar fatada putin schimbata si ca este suportat de echipa Kyng.
In acelasi timp a fost scos si un nou tip de BootLoader B1.04 care se poate descarca din sectiunea de download a sitului Kyng.

ATLAS 200s HD 29ij5g
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeJoi Iun 30, 2016 11:23 am

varianta soft nou 121 pentru Atlas 200s HD si 131 pentru 100 HD.
NOTA: a se incarca numai din sectiunea "download" a sitului kyng (linkul dat la prima postare).
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeSam Aug 27, 2016 10:08 am

O noua varianta de soft pt Atlas 200s HD, B122, dar pt moment nu si pt Atlas 100 HD care corecteaza unele intreruperi cu CCCAMuri externe precum si probleme ale Dongle AB1 (12.5°W).
Totodata la noua varianta repartizarea pe cele 10 Free Servere Kyng se face automat in functie de numarul de utilizatori conectati si nu mai exista poibilitatea schimbarii manuale a acestora ca la variantele precedente.

Repet, nu incarcati aceasta vrianta decat din sectiunea de Download a sitului Kyng.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeLun Aug 29, 2016 11:00 am

O varianta si pt Atlas 100HD - A132 si una pt receptoarele SD pt Dongle D130 a fost pusa la dispozitie in sectiunea Download a sitului Kyng
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeMier Mar 29, 2017 10:31 am

Soft nou pt Atlas 200s - B1.27 si Atlas 100 HD A1.36 a fost pusa la dispozitie in sectiunea Download a sitului Kyng
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeVin Mai 12, 2017 12:36 pm

Cardurile TNTSAT V5 si V6 in Atlas 200s
Mai intai as preciza ca Atlasul in care vrem sa functioneze acest card TNT trebuie sa aiba ultima actualizare de Boot (B105)  si Soft (B128).
Dupa aceasta incarcati fisierul TNT V5, daca avet un card V5 de AICI sau fisierul TNT V6 daca aveti un card V6 de AICI dezarhivatil si copiati-l pe un stic USB in prealabil formatat in FAT 32.
Apoi cu sticul bagat in Atlas apasati:
Meniu - Restaurare actualizare de date - (aici se lasa in USB sus) - Actualizare de date referitoare la carduri - selectionati fisierul inregistrat pe stic OK si apoi faceti un reboot si introduceti cardul in aparat iar acesta va functiona corect.
Daca nici asa nu functioneaza inseamna ca trebuie actualizat cardul intr-un decodor original TNT sat cca 10 min pe un program TF1 de ex. dupa care acesta va functona si in Atlas fara probleme.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeJoi Iun 08, 2017 11:07 am

Nu as vrea sa anticpez deoarece nu am datele acestei probleme dar se pare ca dupa atatia ani de servicii corecte din partea echipei KYNG epoca ATLAS a inceput sa apuna treptat dar sigur.
Detinatorii acestui receptor poate stiu deja ca bootul aparatului B este obsolete iar cel propus D pt a fi schimbat numai de magazinele de specialitate este s el depasit ajungandu-se deja la varianta F.
Concluzia care se impune in astfel de situatii este ca posesori acestui aparat sa nu faca cheltuieli inutile incercand sa actualizeze Boot/Soft pe bani destul de multi la diversi sarlatani si sa astepte informatiile oficiale (care din pacate nu au fost facute pana in prezent) de la echipa KYNG.
Totusi raman la parerea ca epoca ATLAS se sfarseste incet dar sigur.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeLun Iun 12, 2017 12:04 pm

In fine si un raspuns oficial de la Team Kyng chiar daca nu satisface in totalitate cerintele utilizatorilor el suna cam asa:
"Pentru a sfarsii cu speculatile si informatiile false va anuntam ca NUMAI ACTUALIZARILE DE BOOT F sunt efectuate de agentii nostrii certificati atat in tara cat si in strainatate.
Actualzarile in Boot D nu mai exista si au incetat sa existe din momentul in care a fost facut anuntul noului boot F.
Nu exista alte actualizari din partea echipei Kyng.
Intelegem dificultatile bla bla bla..."


In concluzie numai aparatele cu Boot F vor fi sustinute de echipa Kyng prin softwareruile aferente si serverele sale gratuite.
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeVin Iun 16, 2017 12:57 pm

Un rezumat al stirilor despre acest aparat ar fi urmatorul:
producatorul chinez in ultima perioada au scos Atlas 200SE dupa cum scriam mai sus care este aproape identic cu Atlas 200S dar din pacate cu un procesor diferit ceea ce a ingreunat mult munca echipei Kyng care nu a mai facut fata problemelor deoarece trebuia sa conceapa acelasi boot pt cele 2 aparate oarecum diferite.
Pt aceasta ei au luat masura ca posesorii de Atlas 200s si chiar de 200SE mai vechi sa le returneze furnizorilor de unde le-au cumparat pt a le schimba procesorul pt a fi identice toate variantele de Atlas 200 si a putea fi folosit acelasi boot/soft.
Operatiunea asta este foarte neplacuta si chiar greoaie pt cei care locuiesc in afara Algeriei fiind nevoiti sa se descurce cum pot pt inlocuirea hard a receptorului pe la diversele firme care au un reprezentant Atlas sau cumparand de pe Net un "mother board" cu noua configuratie (boot F) (acest motherboard este compatibil cu Atlas 200s si Atlas 200SE si se poate schimba f usor).
De fapt reprezentantii Atlas de la diferitele firme nu schmba procesorul, operatiune f dificila si anevoiaoasa ci schimba motherboardul iar cel scos din aparat l trimit la fabrica pt a fi schimbat procesorul.
Trebuie stiut ca aceasta schimbare de boot/soft (F100 respectiv F101) da acces gratuit din nou la Free Serverele Kyng.
Pt cei care raman in vechiul boot B (B105/B128) aparatul inca mai are posibiltatea de a decoda canalele franceze de pe 5W direct in EMU si totodata se poate decoda cu el toate celelalte programe ca si Free Servele in Dongle (vezi procedura mai sus).
Testat Dongle de pe 12.5°W si functioneaza corect "In use Decripting":

ATLAS 200s HD Do310
Sus In jos
antenutze
Admin
antenutze

Mesaje : 828
Data de inscriere : 01/02/2016

ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitimeMar Iun 16, 2020 1:19 pm

De cateva zile noul team care sustine Atlas 200 (S sau SE) au facut un soft, deocamdata de test care sa fie bun si pentru IPTV in afara de cel de satelit si dongle satelit.
Dupa cum vor ei sa fie un IPTV cu plata, cu un fel de cod, eventual la inceput gratuit 3 luni dupa care trebuie cumparat codul de pe un sit partener.
La prima vedere s-ar intelege un fel de intinerire a acestui receptor care a dat atatea satisfactii clientilor cu serverul lor gratuit dar eu care cunosc destul de bine acest receptor vad lucrurile putin diferit fata de politica lor de marketing si anume :
- s-a mai pus problema unui IPTV implementat in soft de la prima aparitie pe piata al IPTVului dar vechiul team au gasit de cuvinta ca hardul acestui aparat nu corespunde acestei tehnologii, aadica memorie limitata si procesor si calitati video destul de modeste, ceea ce impartasesc pe deplin si eu.
Cred ca noul team in dorinta de a lichida stocurile acestui aparat au lansat o gaselnita care sa-i mai tenteze pe unii cu niste cunostinte limitate sa mai cumpere acest aparat al carui prêt a crescut fata de cel dinaintea lansarii acestui soft.
Nu se poate sa faci din kkt bici si sa mai si trozneasca, eu am fost un admirator al acestui aparat cat vecchea echipa si-a facut treaba f bine si au facut ca un aparat modest sa bata la fund multe receptoare de firma, dar acum simt in aceasta gaselnita doar o chestie de marketing si nimic mai mult, dar cand trebuie sa vinzi toate metodele sunt bune pentru a mai prostii vo cativa prostani.
Deocamdata softul nu este la Download pe situl oficial ci lansat si aruncat pe Net pentru ca sa-si sparga capul unii cu el si sa le spuna ce nu merge corect, lucru pe care l-am mai intalnit si la alte echipe chiar cu nume mai mari... Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat
ATLAS 200s HD Empty
MesajSubiect: Re: ATLAS 200s HD   ATLAS 200s HD Icon_minitime

Sus In jos
 
ATLAS 200s HD
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SATELITUL :: SATELIT :: RECEPTOARE HD - UHD-
Mergi direct la: