SATELITUL
Bun Venit!
Intrebarile sau cunostintele dumneavoastra pot conduce la buna functionare a Forumului, prin urmare va rugam sa ni le transmiteti!
Multumim.
SATELITUL
Bun Venit!
Intrebarile sau cunostintele dumneavoastra pot conduce la buna functionare a Forumului, prin urmare va rugam sa ni le transmiteti!
Multumim.
SATELITUL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Sat 4 All & All 4 Sat - Sit didactic necomercial
 
AcasaPortalForumUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 FEED - Generalitati si tehnica folosita.

In jos 
AutorMesaj
antenutze
Admin
antenutze


Mesaje : 834
Data de inscriere : 01/02/2016

FEED - Generalitati si tehnica folosita. Empty
MesajSubiect: FEED - Generalitati si tehnica folosita.   FEED - Generalitati si tehnica folosita. Icon_minitimeJoi Feb 25, 2016 12:02 pm

FEED este o transmisie (punctuala in general) prin satelit in vederea alimentarii unor canale de televiziune. Aceasta tehnica este utilizata de regula la transmisiile in direct din diferite locuri de pe teren.
Pentru aceste feeduri se folosesc aceiasi sateliti ca pt canalele de televiziune si sunt accesibile si publicului, cu conditia ca ele sa fie cunoscute. Receptionarea lor se poate face cu antene de dimensiuni diferite dar ideal ar fi una de dimensiuni mai mari (1.2m).
Majoritatea feedurilor sunt transmise in clar si se pot receptiona cu ajutorul unui receptor numeric (compatibil SCPC - Single Channel Per Carrier), atunci cand norma de difuzare este clasica (MPEG-2 in majoritate).
Feddurile utilizeaza banda KU frecv. cuprinse intre 10700-12750MHz si C cu frecv. 3600-4200MHz, primele find cele care ne intereseaza in Europa.
SRul (symbol rate) al acestor frecvente este de cele mai multe ori inferior celui de 10000.
Dupa cum scriam mai sus majoritatea feedurilor sunt transmise in clar dar pt protectia unor transmisiuni (in general sportive) se mai foloseste criptarea in NTL.
Unele frecvente de feed sunt permanente, altele se schimba chiar f des sau sunt folosite o singura data, fapt pt care nu se poate face o lista corecta si definitiva cu datele acestor frecvente.
Modalitatea de cunoastere a lor mai simpla este de a le afla de pe unul din siturile care publica astfel de informatii (ex. satelliweb) sau eventual pt cei mai profesionisti de a le scana direct de pe sateliti cu ajutorul unor softuri specializate sau cu alte metode de cautare.
Sus In jos
 
FEED - Generalitati si tehnica folosita.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Receptia FEED MPEG 4

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SATELITUL :: SATELIT :: SAT 4 ALL-
Mergi direct la: